Medlemsbrev nr 2 april 2024

Intresseanmälan

Resa till Oslo 28–30 augusti 2024

Kära medlemmar! 

Årets resa med Sällskapet har Oslo som resmål, och som så ofta anlitar vi Thells buss. Vi reser från Lund kl 07.00 onsdagen den 28 augusti och ankommer till Oslo sent på eftermiddagen. Återfärden sker sen eftermiddag fredagen den 30 ­augusti med ankomst till Lund troligen strax före midnatt. I Oslo bor vi på Comfort Hotel Karl Johan, Karl Johans gate 33.

Beroende på antal deltagare kommer priset (med reservation) för själva buss­resan och hotell att landa på mellan 3 700 och 4 200 per person i dubbelrum och 5 200 och 5 800 per person i enkelrum. Till detta kommer kostnader för mat och entréavgifter mm.

På resan upp kommer vi att bese Vitlycke museum med hällristningarna i Tanum med guidning och äta lunchen där.

I Oslo kommer vi att tas emot av universitetets rektor Svein Stølen och pro­rektor Åse Gornitzka och besöka universitetsmuseet. Vi kommer vidare att träffa överbibliotekarie Björn Vangen på Det Norske Nobelinstitutt samt representanter för det norska forskningsrådet. Vi avslutar med Gudmund Hernes, som utöver att tidigare ha varit ordförande för Uppsala universitet också varit minister och lett den första nordiska maktutredningen.

Det ser ut att kunna bli en mycket givande resa och styrelsen önskar er varmt välkomna till den.

För att kunna fortsätta med planeringen behöver vi få in intresseanmälningar till Inga Elding, inga.elding@bahnhof.se senast den 6 maj.

Styrelsen